Biodivers Transitie Café

CASTRICUM - In het Transitie Café op 2 juni wil Transitie Castricum  een uitdagende inspirerende avond op touw zetten om biodiversiteit in Castricum een extra boost te geven. 

Eerder is met o.a. 'Bijzzzaak', de Bomengroep van Transitie Castricum, maar ook met organisaties en initiatieven als MeerBomenNu, Groenspoor, GRIP, de Groene Hub, etc. een flinke stap gemaakt.

Er is stevig meegedacht in de werkgroep groenbeleid en dat beleid is er nu. Het resultaat is ook dit voorjaar mooi te zien in diverse grasstroken van de gemeente.

Midden in het bloeiseizoen is het een goed moment om mooie plekken in de gemeente Castricum met elkaar te verbinden en zo meer veerkracht in de biodiversiteit te borgen. 

Veel mensen en organisaties in Castricum houden zich hiermee bezig. Maar weten al deze mensen van elkaar wat ze doen? En hoe kunnen ze elkaar versterken? 

Transitie Castricum wil de krachten bundelen zodat iedereen in Castricum straks begrijpt hoe elke (kleine) actie verbonden is met het grotere geheel van uitdagingen rond biodiversiteit. Klimaat, energie, economie, sociale rechtvaardigheid, en nog veel meer, zijn uitdagingen waar we voor staan in deze tijd.

Het programma begint om 18.00 uur met het soep-café. Om 19.30 uur volgt een inspirerende presentatie. Om 20.00 uur worden concrete plannen en afspraken gemaakt. Rond 21.30 uur wordt afgesloten met een drankje. 

Locatie is het Supreme College, Koning Willemsstraat 1, Castricum. Graag iets te eten meebrengen om te delen bij de soep en een soepkom, bestek en een kopje. Een donatie voor de zaalhuur is welkom. 

Meer informatie: www.transitiecastricum.nl

Foto: Omroep Castricum