Bijna 90 jaar op het ijs bij VKIJ

CASTRICUM – Bij de Vereniging Kennemer IJsbaan (VKIJ) start op zaterdag 8 oktober het nieuwe schaatsseizoen. Dit seizoen is geen 'gewoon' seizoen voor de vereniging aan de Zeeweg. De vereniging hoopt namelijk in februari 2023 het 90-jarige bestaan te vieren.

Vanaf zaterdag 8 oktober zal de vereniging weer meerdere keren in de week op de gladde ijsvloer van Sportcomplex de Meent in Alkmaar te vinden zijn.

De jeugdige schaatsers van 6 tot en met ongeveer 12 jaar kunnen spelenderwijs in verschillende groepen het schaatsen onder de knie krijgen. Naast de jeugd heeft de verenging ook verschillende groepen wedstrijdschaatsers en recreanten en kan je meedoen aan (club)wedstrijden en zelfs marathonwedstrijden schaatsen in je eigen categorie.

In de bijna 90 jaar dat de club bestaat zijn er tal van schaatstoppers uit Castricum doorgebroken tot de schaatstop!
Huidige langebaan en marathonschaatser Paulien Verhaar, marathonschaatser Roos Tabak en oud-marathonschaatser Arjan Becker hebben bij de VKIJ hun slagen gemaakt.

De vereniging hoopt u van harte te begroeten bij een van de trainingen bij de Meent of als koning winter in het land is op de natuur ijsbaan aan de Zeeweg. Het is altijd mogelijkheid om een proefles te volgen. In elke discipline is er nog ruimte om aan te sluiten.

Kijk voor meer informatie op: www.vkij.nl.

foto: Omroep Castricum