Bart wil het WK winnen en iets doen voor de maatschappij

LIMMEN - De 34-jarige Bart Beentjes uit Limmen lag in de kreukels maar zet zich nu in voor de maatschappij en wil het WK Para Surfen winnen.

Bart overleefde 10 jaar geleden ternauwernood een motorongeluk, waar hij een halfzijdige verlamming en afasie aan overhield.
Hoewel hij er op zijn tijd natuurlijk van baalt, is hij nu vooral blij dat hij anderen kan helpen in zijn rol als vrijwilliger bij Stichting Sport-Z.

Door zijn inzet voor Sport-Z is hij sociaal betrokken en komt hij in aanraking met verschillende doelgroepen, waaronder statushouders, kinderen met een GGZ-indicatie en volwassenen die psychische en sociale problemen ervaren. De stichting helpt mensen zoals Bart, die op zoek zijn naar een passend sportaanbod, een sporthulpmiddel of een andere vorm van ondersteuning bij het sporten.

Vele dokters liet hij versteld doen staan in zijn revalidatieproces en niks weerhoudt hem ervan zich te blijven ontwikkelen en zijn doelen in het leven na te streven. Zijn grootste droom is om het WK Para Surfen te winnen in de Prone 2 categorie. Dit betekent dat Bart liggend op zijn bord surft. Hij wil zo zijn medemens inspireren en duidelijk maken dat álles mogelijk is.

Of Bart zijn doel kan realiseren is de vraag. Er is een flink bedrag nodig om de inschrijf-, reis- en verblijfkosten van hem en zijn team te bekostigen. Bart vertelt: "Ik ben echter een crowdfunding gestart om het benodigde bedrag bij elkaar te brengen. Zo hoop ik tóch naar het WK te kunnen om mijn droom te realiseren.”

"Het WK is niet het eindpunt. Het doel is een stichting op te richten ten behoeve van de professionalisering van het Para Surfen, zodat ik met mijn ervaringen de weg naar succes voor een ander alvast een beetje geplaveid heb.”

Iedereen die Bart een steuntje in de rug gunt, kan een bijdrage doen via de GoFundMe pagina die hiervoor is opgezet: https://gofund.me/b463ebbb.

foto: Bart Beentjes en Ben Reed (aangeleverd)