Auto slaat 2x over de kop

AKERSLOOT - Donderdagavond 17 maart omstreeks 22.33 uur heeft op de A9 richting Haarlem een eenzijdig ongeval voorgedaan. Volgens een getuige reed een auto eerst langzaam en slingerend over de weg.

Op een gegeven moment nam de snelheid toe en botste het voertuig met een snelheid van ongeveer 100 km/u tegen de vangrail en sloeg toen minimaal 2x over de kop.

De 39 jarige bestuurster uit Alkmaar zat niet klem in de auto maar kon er ook niet uit. Zij is via de kofferbak uit het voertuig gekomen. In de berm lagen 3 flessen wijn, afkomstig uit het voertuig.

De vrouw had meerdere registraties voor rijden onder invloed op naam en het rijbewijs was al in 2018 ongeldig verklaard. Zij is met relatief lichte verwondingen met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is bloed afgenomen voor onderzoek.

Afhankelijk van de uitslag wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden met ongeldig verklaard rijbewijs en rijden onder invloed. Extra triest was, dat de twee jongen kinderen van bestuurster alleen thuis waren gelaten. Die zijn door de Crisisdienst via Veilig Thuis bij familie opgevangen.

foto: Omroep Castricum