Apotheek RK Ziekenhuis gaat sluiten

REGIO - We hebben het waarschijnlijk allemaal wel eens meegemaakt, dat we buiten de normale werktijden van een huisarts, medische hulp of dringend medicijnen nodig hebben. Dat kan in de avonduren, ‘s nachts, of in het weekend zijn. Via de huisartsenpost of spoedeisende hulp in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, kan je eerste medische hulp en medicijnen krijgen.

De apotheek is goed bereikbaar op de begane grond, vlakbij de receptie en is dag en nacht open. Maar dat gaat binnenkort veranderen, zo heeft het Rode Kruis Ziekenhuis laten weten.

Rik Muller van apotheek Geesterduin in Castricum vat het als volgt samen, “Het gaat anders worden als het aan het Rode Kruis Ziekenhuis ligt. Op dit moment is daar een grote verbouwing aan de gang en na deze verbouwing blijkt er geen ruimte meer te zijn voor een apotheek, ondanks het feitf dat de apotheek weinig ruimte nodig heeft.

Patiënten kunnen dus straks niet meer terecht in Beverwijk, maar zullen naar Velsen-Noord moeten, waar een apotheek gevestigd is die 24 uur per dag open is. Niet echt handig als je spoedeisende hulp hebt gehad in Beverwijk, om dan vervolgens naar Velsen-Noord te moeten , voor je medicijnen”, aldus Rik Muller.

Heel jammer, want het was goed geregeld door alle huisartsen en apotheken in de regio. Rik Muller geeft tenslotte aan, “Dat er op allerlei manieren wordt geprobeerd bestuursleden van het RKZ op andere gedachten te brengen". Laten we hopen dat deze boodschap goed overkomt.

Fotobijschrift; Apotheker Rik Muller in apotheek Geesterduin.

Foto: Aart Tóth