Afsluiting fietspad langs N203

CASTRICUM - Tot vrijdag 22 december 2023 voert de provincie Noord-Holland werkzaamheden uit op het fietspad langs de Provincialeweg (N203) tussen Castricum en Uitgeest. Er wordt dan een haag geplant in de berm tussen het fietspad en de rijweg.

Dit is één van de kortetermijnmaatregelen die de provincie en de gemeenten Uitgeest en Castricum nemen om de verkeersveiligheid op en langs de N203 te verbeteren.

Het fietspad wordt in 4 verschillende fases afgesloten:

Fase 1. Van maandag 6 tot en met donderdag 9 november is het fietspad afgesloten vanaf de Geesterweg/NS-station Uitgeest tot aan de fietstunnel in de Uitgeesterweg. Fietsverkeer vanuit Uitgeest richting Castricum wordt vanaf het NS-station omgeleid via de Benesserlaan en Uitgeesterweg en andersom. 

Fase 2. Van vrijdag 10 tot en met donderdag 23 november is het fietspad afgesloten vanaf de fietstunnel in de Uitgeesterweg tot aan de fietstunnel in het Buitendijkspad. Fietsverkeer vanuit Uitgeest richting Castricum wordt vanaf de kruising (tunnel) met de Uitgeesterweg omgeleid via de Uitgeesterweg en Buitendijkspad en andersom. Bij de fietstunnel in het Buitendijkspad komen de fietsers weer op het fietspad langs de Provincialeweg N203. 

Fase 3. Van vrijdag 24 november tot en met donderdag 7 december is het fietspad afgesloten vanaf de kruising met het Buitendijkspad tot aan de kruising met Gerbrandsven. Fietsverkeer vanuit Uitgeest richting Castricum wordt omgeleid via het Buitendijkspad, Korte Brakersweg en Gerbrandsven en andersom. 

Fase 4. Van vrijdag 8 tot en met vrijdag 22 december is het fietspad afgesloten vanaf de kruising met het Gerbrandsven en de kruising met de Zeeweg. Fietsverkeer vanuit Limmen/Heiloo richting Uitgeest wordt omgeleid via de Zeeweg, Grutto, Kemphaan, Wederik, Gerbrandsven en andersom. 

De werkzaamheden kunnen in iedere fase mogelijk een dag eerder of later klaar zijn. Het om fietsen kost maximaal 5 minuten extra reistijd.

Autoverkeer kan over de Provincialeweg (N203) blijven rijden. Op de rand van het asfalt wordt een betonnen wand gezet waarachter de medewerkers veilig kunnen werken. 

Foto: Omroep Castricum