Adje's Column - TV reclame

Zou graag weer teruggaan naar de tijd dat je nog Kijk- en luistergeld betaalde, als je een radio of televisietoestel in je bezit had. Veel mensen vonden dat een onnodige uitgave en betaalde dit niet, om vervolgens de kans te lopen een boete van de Radiocontroledienst te krijgen. Deze tijd ligt allang achter ons, nu betaal je niets meer en worden de kosten betaald door de reclame-inkomsten via de Ster.

De kosten zijn in de loop der tijd flink opgelopen, dus meer reclamezendtijd. Bij de commerciëlen tussen programma’s door, waardoor je veel drank kunt inschenken en toiletteren. Nu ben ik meer een publieke zender kijker dan RTL of SBS, dus geen last van overvloedige reclame .Alhoewel de NPO er tegenwoordig ook ruim de tijd voor neemt, om ongevraagde waar aan de man te brengen.

Wat te denken als je dezelfde reclamespot wel 20 maal per avond voorbij ziet komen, zoals van een grootgrutter. Mijn actie is snel schakelen of in ieder geval het geluid uit. Niet zo gek dus, dat door die veelvuldige irritante herhalingen, de artikelen in deze winkel duurder zijn dan bij de concurrent. Bij mij werkt dit soort overvloedige reclame trouwens contra, ik koop uit ergernis zeker niet bij deze supermarkt. Als je dan ook nog aanprijst, dat je twee artikelen voor de prijs van één krijgt, zonder de prijs te noemen, ben je bij mij af!

Ik wil wel weer Kijk- en luistergeld betalen, terug naar vroeger, zonder reclame.

Adje van Boven