Aanhoudingen voor stelen katalysator

REGIO - De politie in Heiloo controleerde in de nacht van zondag op maandag 10 januari een auto waarvan zij wisten dat deze eerder op de avond was ontkomen bij een verkeerscontrole in Beverwijk.

Er ontstond een korte achtervolging die eindigde op de Breedelaan. Twee inzittenden sprongen direct na het tot stilstand komen uit de auto en renden weg. Twee andere inzittende zijn aangehouden.

In de auto lag een vermoedelijk net gestolen katalysator van het merk Toyota. Tevens waren gereedschappen in de auto aanwezig om dit soort diefstallen te kunnen plegen. Beide verdachten, een 53- en 22-jarige man uit Bulgarije, die in de auto achtergebleven waren, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Een onderzoek in de omgeving van de weggerende mannen leverde geen resultaat op. De politie is niet op de hoogte wat de herkomst van de katalysator is en roept eigenaren van Toyota personenauto’s op, te controleren of deze nog onder de auto zit.

Katalysatoren zijn populair bij dieven, omdat er een laagje van de edelmetalen platina en palladium op zit. Criminelen verkopen de katalysator voor vijftig tot honderd euro per stuk.

De recherche in Alkmaar zet het onderzoek voort.

foto: Omroep Castricum