18 nieuwe buurtbussen voor NHN

REGIO - De provincie Noord-Holland investeert ruim € 1,8 miljoen in het vervangen van 18 buurtbussen. Het gaat om achtpersoonsbusjes die worden ingezet in het gebied Noord-Holland Noord.

De huidige busjes zijn al 7 tot 8 jaar in gebruik en hebben daardoor steeds vaker mankementen. In de loop van 2023 worden de nieuwe buurtbussen in gebruik genomen.

Buurtbussen rijden in landelijke gebieden al jaren als extra OV-dienst naast het reguliere busvervoer dat door Connexxion wordt aangeboden. 

Buurtbussen worden op vrijwillige basis aangeboden door 11 lokale buurtbusverenigingen. De busjes worden gereden dóór mensen uit de regio, vóór mensen uit de regio. 

De 11 buurtbuslijnen staan in de dienstregeling van Connexxion en rijden van maandag tot en met zaterdag, van de vroege ochtend tot de vroege avond. 

Er is bij de aanschaf gekeken naar de meest duurzame en rolstoeltoegankelijke bussen. Met de leverancier is afgesproken dat deze de bussen tegen een gegarandeerde prijs terugkoopt.

Zo kan de provincie tussentijds over stappen op elektrische busjes, mochten deze eerder dan de afschrijvingstermijn beschikbaar komen.

Foto: aangeleverd