In 2025 1600 treinen meer per week

In de dienstregeling van 2025 maakt NS het reizen voor veel treinreizigers aantrekkelijker. NS wil de dienstregeling in 2025 flink verbeteren en zo een forse stap zetten richting de toekomst.

Dat staat in de Adviesaanvraag Dienstregeling 2025 aan regionale overheden en de reizigersorganisaties, verenigd in het LOCOV.

Het is de grootste verandering in jaren en voor veel reizigers verandert er dus wel iets. De nieuwe dienstregeling start 15 december dit jaar.

Het is de eerste van twee stappen van een grote structuurwijziging die NS wil doorvoeren om op de toekomst voorbereid te zijn.

De tweede stap volgt als de hogesnelheidslijn (HSL) verder ingebed wordt in het nationale spoornetwerk en de nieuwe, snelle ICNG naar meer delen van het land gaat rijden.

NS gaat diverse regio’s van Nederland beter en vaker met elkaar verbinden, zowel overdag als op vroegere en latere tijdstippen. Er gaan 1600 treinen meer per week rijden dan in de huidige dienstregeling.

Er wordt de komende jaren intensief gewerkt op en rond Amsterdam Centraal, om het station klaar te maken voor de toekomst.

Daarom worden veranderingen doorgevoerd om Amsterdam en Schiphol ondanks de jarenlange werkzaamheden goed bereikbaar te houden.

De Intercity direct rijdt voortaan niet meer naar Amsterdam Centraal, maar naar Amsterdam Zuid en vervolgens door naar Lelystad of Amersfoort.

De Intercity’s op de hogesnelheidslijn tussen Breda, Rotterdam en Schiphol Airport rijden in de nieuwe dienstregeling door naar Amsterdam Zuid, in plaats van Amsterdam Centraal.

Meer informatie: https://nieuws.ns.nl

Foto: Omroep Castricum