€ 1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen

REGIO - Eigenaren van culturele instellingen kunnen subsidie aanvragen voor het verduurzamen van hun gebouwen. Er is € 1,5 miljoen beschikbaar.

De bestaande regeling is aangepast waardoor nog meer instellingen in aanmerking komen voor financiële ondersteuning. Dit maakt het mogelijk dat bijvoorbeeld een bibliotheek, archief of theater minder energie verbruikt of zelf energie gaat opwekken.

Eigenaren kunnen subsidie aanvragen en daarnaast ook gebruikmaken van ontzorgings- en begeleidingsprogramma’s voor monumenten in de culturele sector.

De provincie heeft de regeling voor het verduurzamen van culturele instellingen in 2021 voor het eerst opengesteld. Er was toen 2 miljoen euro beschikbaar.

Tot en met half april 2022 zijn twaalf aanvragen gehonoreerd. Er is echter 1 miljoen euro over gebleven. Dit bedrag is opgehoogd met 500.000 euro. Daardoor is voor de volgende subsidieronde € 1,5 miljoen beschikbaar.

De aangepaste regeling staat in juli op pagina subsidies. De regeling wordt opengesteld van 1 augustus 2022 tot en met 31 december 2023.

Meer informatie: www.noord-holland.nl 
foto: Omroep Castricum