Deining en Sports at Sea terug bij af.

Deining en Sports at Sea terug bij af.

CASTRICUM AAN ZEE –Het was en is nog steeds een futuristisch plan, strandpaviljoen Deining en Watersportcentrum Sports at Sea zouden buren van elkaar worden. Waarbij Dening een geheel nieuw paviljoen zou bouwen met een elektrisch bedienbare zonnedak en het gehele paviljoen kon in hoogte versteld worden, al gelang het seizoen. Deining had het oude onderkomen al gedemonteerd om plaats te maken voor het nieuwe paviljoen. Sports at Sea had al een bruikbaar onderkomen.

Tot zover ging alles goed. De medewerking van de gemeente Castricum was zonder meer goed te noemen. Er waren echter nog meer partijen die een vinger in de pap hadden. Mede vanwege de vele vraagtekens die er onstonden, was het niet mogelijk Deining en Sports at Sea nu al permanent op de nieuwe plaats te installeren, waarbij jaarrond exploitatie mogelijk zou zijn. Deining had dit al, maar Sports at Sea nog niet. 

Gevolg;  Deining moest weer het oude paviljoen opbouwen, wat net was weggehaald. Daar is men nu druk mee bezig, net als Sports at Sea.  Enige verschil is dat beiden na het seizoen opnieuw moeten worden afgebroken, om daarna op een nieuwe fundering weer te worden opgebouwd, waarbij Deining in een nieuw jasje zal verschijnen. Dus seizoen 2021 nog een beetje  behelpen, maar volgend jaar gaat het nieuwe paviljoen er zeker komen.  Nu maar hopen dat we inderdaad op het terras en zonnestoelen kunnen plaatsnemen dit seizoen.

 Foto: Aart Tóth