Apicius handhaaft Michelinster

Apicius handhaaft Michelinster

BAKKUM - Het is restaurant Apicius in het centrum van Bakkum weer gelukt de Michelinster te behouden. In de nieuwe Michelingids wordt het restaurant beloond met één ster. Hoewel de restaurants in Nederland al een tijdje dicht zijn, is het oordeel van de inspecteurs gebaseerd op 'gewoon' restaurantbezoek.

De gids schrijft in lovende woorden over het restaurant van broers Thorvald en Gaylord de Winter. "Chef Thorvald is een kei in klassieke bereidingen. Mooie producten vormen het hart van zijn keuken", schrijft de toonaangevende gids. Sinds 2003 staat het restaurant in de gids van het Franse reisgidsen- en autobandenmerk.

Restaurant Le Moulin aan de Dorpsstraat behoudt de Bib Gourmand, een indicatie voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. De gids schrijft: "Een bezoek aan deze warme, gezellige zaak is een echt plezier!"

De Michelingids wordt jaarlijks uitgegeven en wordt beschouwd als autoriteit op het gebied van gastronomie.

foto: Omroep Castricum