Wethouder, huisarts, voedselbank en dorpsdichter in Couleur LoCALe

Wethouder, huisarts, voedselbank en dorpsdichter in Couleur LoCALe

CASTRICUM - Peter van Raalte ontvangt in de nieuwe aflevering van Couleur LoCALe vier gasten aan tafel: Marjolein Zandbergen, secretaris van de Voedselbank IJmond, huisarts Wendy van der Maarel, wethouder Ron de Haan en dorpsdichter Bob van Leeuwen.

Zandbergen vertelt dat er zich minder nieuwe gezinnen hebben aangemeld bij de Voedselbank dan verwacht door de coronacrisis, vaak speelt gêne een rol. Ook vertelt ze over de logistiek van de Voedselbank en doet ze een oproep voor een nieuwe loods: de bestaande opslagloods moeten ze namelijk verlaten.

Wethouder Ron de Haan is als wethouder onderwijs, sport verantwoordelijk voor de huisvesting van het Supreme College in de Maranathakerk. De kerk huisvest de samenwerking van het Jac. P. Thijsse College en het Bonhoeffercollege, maar nu al wordt er nagedacht over de bestemming na 2024. Een dialoog met de inwoners is daarvoor van belang. Ook vertelt hij over de ontwikkelingen op 'veld vijf', het sportveld van FC Castricum waar mogelijk het zwembad komt.

Wendy van der Maarel is huisarts in Castricum. Zij vertelt over haar ervaringen in corona-tijd en ook over wat er dit jaar veranderd is. "Als dokter zie ik hoe nodig de maatregelen zijn, maar ik zie ook hoeveel impact ze hebben". Ze merkt een toename van het aantal klachten over de mentale gezondheid. 

Dorpsdichter Bob van Leeuwen draagt een aantal van zijn gevatte gedichten voor. In enkele zinnen zet hij aan het denken en aan het lachen. Van Raalte vraagt hem naar zijn inspiratie. Speciaal voor Couleur LoCALe schreef Van Leeuwen een gedicht.

Couleur LoCALe is tot en met zondag 21 maart te zien op C-TV om 09:00 uur, 12:00 uur, 15:00 uur, 18:00 uur, 21:00 uur en 23:00 uur. Daarnaast is de uitzending terug te kijken op het YouTube-kanaal van Omroep Castricum en op de website van de omroep.