Een kijkje in een flexwoning (VIDEO)

Een kijkje in een flexwoning (VIDEO)

LIMMEN - De gemeente Castricum wil veertig containerwoningen plaatsen om de ergste woningnood te ledigen. NH Nieuws nam een kijkje in een voorbeeldflexwoning in Limmen en sprak met verantwoordelijk wethouder Paul Slettenhaar (VVD).

De woningen, neergezet door FlexwonenNH, zorgden begin dit jaar nog voor hoogoplopende discussies in Akersloot. Belangengroepen daar wilden niet dat de woningen gebouwd zouden worden op het terrein waar het jaarlijkse Timmerdorp wordt georganiseerd. Daarnaast vond men dat de bewoners recht hebben op een volwaardige woning en niet moesten worden weggestopt van alle voorzieningen, aldus de belangengroep. De locatie in Akersloot wordt nu herzien, waar de flexwoningen precies komen is nog onbekend. Ook op de Castricummerwerf is een locatie in beeld, er de gemeente zoekt nog naar de definitieve locatie.

Met de voorbeeldwoning wil de wethouder laten zien hoe zo'n woning eruit ziet. Slettenhaar: "We willen laten zien dat het mooie woningen zijn waar mensen op een goede en leuke manier met elkaar kunnen samenwonen". De woningen zijn bedoeld voor starters, mensen die snel een nieuwe woning nodig hebben en statushouders. De wethouder vervolgt: "We willen allemaal dat iedereen een mooie grote woning krijgt, maar dat kan niet. We doen er wel alles aan om te zorgen dat mensen een dak boven hun hoofd hebben."

NH Nieuws nam een kijkje in de woning en sprak met wethouder Slettenhaar.

Op de foto: een van de mogelijke locaties voor de flexwoningen is in de buurt van de Castricummerwerf (foto: Omroep Castricum)
Video: NH Nieuws