Laatste noodkreet voor levensreddende operatie

REGIO - Elisah (36) uit Heiloo ligt al meer dan vijf jaar doodziek op bed. Ze lijdt onder meer aan verzakte kleine hersenen en een extreem instabiele nek, die haar hersenstam platdrukt.

 

Na een MRI-scan in Engeland werd de ernst van de situatie duidelijk. Elisah werd doorverwezen naar een neurochirurg in Spanje, die meerdere diagnoses bij haar vaststelde.

Zij moet met spoed geopereerd worden. Maar omdat deze aandoeningen relatief onbekend zijn en verzekeraars het behandeltraject niet vergoeden, zijn alle kosten voor eigen rekening.

Elisah vertelt: "De operatie kost meer dan honderdduizend euro. Inmiddels hebben we de helft bij elkaar kunnen krijgen - een enorm bedrag- maar de datum van de operatie nadert en we zijn er nog lang niet."

Haar een levensreddende operatie in Barcelona staat gepland voor 7 september, mits ze nog zo'n 50.000 euro bij elkaar weet te sprokkelen.

De ouders van Elisah doen nu een laatste noodoproep, in de hoop het leven van hun dochter te kunnen redden: "Elisah heeft geen enkele kwaliteit van leven meer. Zonder de operatie in Barcelona zal zij zeker overlijden."

Doneren kan op verschillende manieren via: www.saveelisahslife.nl

foto: de zieke Elisah uit Heiloo (NH Nieuws)
bron: NH Nieuws