Corona cijfers tot nu toe

Corona cijfers tot nu toe

CASTRICUM - het aantal ziekenhuisopnames vanuit Castricum is stabiel.

In totaal zijn er 14 inwoners van Castricum opgenomen in het ziekenhuis vanwege een bewezen corona-infectie.

Het aantal bewezen besmettingen is opgelopen tot 72. In Heiloo zijn dit er 43, Uitgeest 21 en in gemeente Bergen 50.

Het aantal inwoners van Castricum dat overleden is aan een bewezen corona-besmetting is nu negen.

Op de kleurenkaart van het CBS valt de oversterfte in Castricum vorige week in de categorie 2 tot 4 keer meer dan normaal. Dat was de week daarvoor ook zo, toen was de oversterfte een factor 2,17 ten opzichte van verwacht voor Castricum. 

Het CBS meldt dat de voorlopige cijfers van deze week in Noord-Holland afname laat zien van de oversterfte. 

Landelijk is de trend duidelijk zichtbaar van afname van het aantal ziekenhuisopnames en geregistreerde sterfte. In Noord-Holland is die trend ook goed zichtbaar. Er worden nog wel steeds veel nieuwe besmettingen gemeld.

Er zijn nu in totaal 10.280 Nederlanders vanwege Corona in het ziekenhuis opgenomen (geweest). Hiervan zijn er 2720 op enig moment op de IC's gekomen. Van deze laatste groep zijn er nu 650 patiënten overleden.

Foto: Omroep Castricum.