Jeugd geeft advies over jongeren in armoede

BUCH - Waaraan hebben jongeren die opgroeien in armoede behoefte, en hoe willen ze daarover geïnformeerd worden? Bruikbare antwoorden op deze vragen werden gepresenteerd door 13 jongeren van het project Speaking Minds aan vertegenwoordigers van de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo.

Meer interactieve communicatie, gerichte voorlichting op scholen, een jongerenambassadeur en beter bereikbare, laagdrempelige informatie via communicatiekanalen die jongeren gebruiken, waren de belangrijkste aanbevelingen, van de jeugdigen.

De verantwoordelijke wethouders gaven aan dat dat aansluit bij de acties die klaarliggen vanuit o.a. de gemeentelijke actieplannen Preventief Jeugdbeleid en Minimabeleid en financiële zelfredzaamheid.

De jongeren die het onderzoek uitvoerden, zijn tweedejaars leerlingen van het Horizon College Alkmaar. Sommigen van hen deden dat omdat zij zelf uit een minima-gezin komen, anderen deden dat vanuit sociale belangstelling, onder de vlag van het project Speaking Minds.

Het project Speaking Minds is een initiatief van de organisaties Save the Children, Defence for Children en Stimulansz. Voor vragen over het armoedebeleid in Nederland kunt u terrecht op www.speakingminds.nl